Tisztasági festés szolgáltatás 14.kerület Zugló területén ingyenes kiszállással elérhető.

2022. szeptember 03. 16:43 - T.F.B

Szobafestés tippek

Előkészítés szobafestéshez

Az előkészítés, amikor a szobafestés elengedhetetlen. Takarás: Annak érdekében, hogy a falait teljesen nyugodtan lehessen festeni, először a takarással kell kezdeni lehet papírral vagy fóliával. A kritikus helyeket tésa maszkoló szallagal ki kell ragasztani és amit lehet szereljünk le pl.:kapcsolók konnektorok bútorokat takarjuk le.. Ez azt jelenti, hogy padlója és bútorai védett marad a festék fröccsenése ellen.

Tisztítás: A felszíni szennyeződéseket enyhén nedves ruhával törölje le. A kis penész- és penészfoltokat ecettel és egy szivaccsal kell eltávolítani. Táskás régi laza rétegek: Azokat a régi kritikus rétegeket amik már málnak vagy csatog vagy a repedéseket ki vagy le kell kaparni.

Tipp: A mészfestés szintén problematikus. Ezt felismerheti, ha a felületét szilárdan megdörzsölte a hüvelykujjával. Ha a bőr fehéresé válik, az nem diszperziós festék. Glettelés és csiszolás: Mélyalapozás után tudunk tovább haladni.Először a vakolással kell kezdeni ha mély a hiba.Ezután következik a 2x glettelés fontos ,hogy a műveletek közt hagyjunk időt a megfelelő száradásra.

Csiszolás ha nagy a felület, itt érdemes géppel csiszolni.Erre nagyon jó megoldás az úgy nevezet zsiráf és ipari porszívó.Fontos, hogy nem hagyományos porszívót használunk mert nem a sok finom porra vannak tervezve.Amikor a nagy felületet megcsiszoltuk jöhetnek a sarkok,kávák,és az apró részek amit kézzel tudunk kivitelezni.

ezgif-4-af50002c0e.jpg

Szobafestés előtt a falakat mélyalapozóval kell kezelni

Ez egyenletes nedvszívó képességet biztosít a falfelületnek Keverjük: A vödör felnyitása után a festéket jól keverje meg egy fából készült keverővel,vagy gép és keverőszár segítségével.

Mivel különösen a sötét színeknél a sok színes pigment a vödör alján helyezkedik el. Ezek keverés közben egyenletesen eloszlanak. Tervezés: Soha ne fessen nyitott ablaknál, mivel a huzat egyes helyeken a festék gyorsabban száradhat.. Szobafestéshez legjobb hőmérséklet a szobahőmérséklet és a zárt ajtók és ablakok.

Az előkészület után megkezdődhet a szobafestés

Kezdje a mennyezettel, hogy semmi ne csepeghessen a kész festett falakra. Nedves-nedves módszerrel. Ezzel a festési folyamattal megakadályozza a falfestés csúnya és látható átmeneteit.

Ehhez helyezze el a hengert úgy, hogy mindig függőlegesen húzza át a falfelületet egyenes, egymást átfedő sávokon.

Ha a fal színe sötét, a teljes lefedéshez általában szükség van egy második rétegre. Hagyja, hogy a fal jól megszáradjon a második réteg előtt.Amikor kész vagyunk lehet szellőztetni,hogy a pára és a festék szag el párologjon. Ha betartja ezeket a tippeket, barkácsfestő szakember lesz. Ha bármilyen kérdése van kérem vegye fel velünk a kapcsolatot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztasagi-festes.blog.hu/api/trackback/id/tr5517923161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Tisztasági festés szolgáltatás 14.kerület Zugló területén ingyenes kiszállással elérhető.
süti beállítások módosítása