Tisztasági festés szolgáltatás 14.kerület Zugló területén ingyenes kiszállással elérhető.

2022. szeptember 01. 18:23 - T.F.B

Mi kell a tisztasági festéshez?

Annak érdekében, hogy festéskor minden kéznél legyen, javasoljuk, hogy a szerszámokat és anyagokat előzetesen szedje össze és tegye a közelébe. Ezután vegye fel a régi munkaruhát, mivel a festő henger kifröcsköli a festéket A festék megvásárlása után a következő lépés a falak festésre való előkészítése.
Ehhez távolítsa el az összes képet a falakról, és mozgassa középre a szekrényeket. A legjobb, ha a kisebb bútorokat kiviszi a szobából, így több helye lesz a munkához. Nagyobb bútorok esetén helyezzen a bútorra takaró foliát. Ezután óvatosan fedje le a padlót is.

A nem kívánt festék gyorsan megszárad a lábazatokon, ablakokon vagy ajtókon. Ezért ragasszon le minden olyan részt, amelyet nem kíván festeni. Ügyeljen arra, hogy a tisztasági festéshez megfelelő szalagot válasszon, nehogy egyenetlen élek legyenek festés közben, a festék ne folyjon be a szalag alá.

A tisztasági festés elött ellenőrizni kell a falak sérülését!

A meglévő repedések vagy tiplilyukak megfelelő glettel javíthatók. Száradás után az apró javitásokat csiszoljuk meg és portalanitsuk a felületet. Először egy festékkeverővel alaposan keverje fel a festéket , hogy a színpigmentek egyenletesen oszlajanak el a festékben.

Most egyenletes mozdulatokkal viheti fel a festéket a falra. A nedves-nedves módszer a száradás közbeni látható átmenetek elkerülésére használják. Ez azt jelenti, hogy a festéket a már felvitt, de még meg nem száradt festékbe hengereljük.

ezgif-2-4a15cfb7b3_1.jpg

3 legnagyobb
hiba
tisztasági festéskor

 

Első hiba:
Miután a fal megszáradt, látszik hogy hogy az élek és a sarkok különböznek a fal többi részétől. A falak közötti sarkok festésére általában ecsettel festenek. Egy ecset azonban több festéket vesz fel, mint egy henger, és több festéket hagy a falon. Az eredmény egyértelmű: a szélek másképp néznek ki, mert több a festék. Ezt a gyakori hibát azonban könnyű elkerülni.
Megoldás:
Először ecsettel fesse le a széleket a szokásos módon. Ezután kis hengerrel el kell festeni a festéket a széleken, azaz eloszlatni. Ennek eredményeként az sarkok ugyanolyan mennyiségű festéket kapnak, mint a fal többi része, és többé nem észrevehetők.

 

2. Hiba
tisztasági
festéskor

 

Második hiba:
A nagy felületek, például a falak és a mennyezetek különösen hajlamosak a csíkokra. A festés után láthatóak a festőhenger nyomai és az egyes csíkok átmenetei, amelyek festéskor készültek.
A látható csíkok gyakori oka, hogy túl lassan fest, és a festék túl gyorsan szárad. Mire lekeni a következő sávot, az előző már megszáradt. Az eredmény: csíkok jelennek meg. Az eredmény egyértelmű: a szélek másképp néznek ki, mert több a festék. Ezt a gyakori hibát azonban könnyű elkerülni.
Megoldás:
A legjobb, ha két ember fest nagy területeket. Ez gyorsabb, és a fal automatikusan egyenletesebb lesz. Festés közben egyenletes tempót kell tartani.
Ezenkívül mindig átfedéssel kell festeni, hogy az egyik csík átfedje a másikat. A csíkok elkerülhetők, ha a festék „nedves a nedvesre” fest. Más szóval: Amikor elindítja a második sávot, az elsőnek még nem szabad megszáradnia. És a legfontosabb: festés közben mindig tartsa zárva az ablakokat és az ajtókat. A huzat miatt a falon lévő festék túl gyorsan és egyenetlenül szárad.

 

3. Hiba
tisztasági
festéskor

 

Harmadik hiba:
Az olcsó festéknek jelentős hátrányai vannak, és végül nem éri meg. Az olcsó festéknél például sokszor másodszor is le kell festeni, mert alacsony a fedőképessége. Egy festékréteg általában nem elegendő.És igy a festés árát is növelheti.
Ez más a drága vagy jó minőségű festékeknél : általában elég egy festékréteg. Ráadásul az olcsó festéknek gyakran halványabb fehér szine: a fal nem lesz élénk fehér, mert a használt színpigmentek egyszerűen olcsók.
A drága festék használatának másik előnye: gyakran magasabb a nedves kopási osztálya. Ez azt jelenti, hogy a szennyeződés könnyebben eltávolítható nedves ruhával. Egy olcsó festék viszont azonnal felszívja a szennyeződést, és együtt kell élni a falon maradandó foltokkal.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tisztasagi-festes.blog.hu/api/trackback/id/tr1817921661

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Tisztasági festés szolgáltatás 14.kerület Zugló területén ingyenes kiszállással elérhető.
süti beállítások módosítása